Planet Pure pesupähkinät 350 g + pesupussi

9,90 

(28.29 €/kg)

Pesupähkinät ovat ekologinen, riittoisa ja hajusteeton pyykinpesuaine. Ne sopivat hyvin herkkäihoisille.

Pesupähkinöiden kuorista alkaa liueta puhdistavaa saponiinia yli 30°C lämpötilassa, eli niistä ei liukene saponiineja pesukoneen huuhteluohjelman aikana. Niitä voidaan käyttää kahteen kertaan 40°C:ssa pestäessä. Ne pesevät tehokkaasti normaalilikaisen pyykin, mutta ne eivät valkaise pyykkiä tai poista vaikeita tahroja. Käsittele tahrat tahranpoistoaineella ennen pesua.

Laita 2-4 pähkinää pakkauksen mukana tulevaan kangaspussiin ja koneeseen pyykkien kanssa. Käytetyt pähkinät voi laittaa biojätteeseen.

Tilapäisesti loppu

Tuotetunnus (SKU): 72aef1ba-c092-4210-ab50-ee84ac036860 Osasto: Brand:

350 g

Käyttö:  Annostele 2-4 kokonaista pähkinää pakkauksesta löytyvään  puuvillapussiin. Sulje pussi ja laita koneen rumpuun pyykin (3 – 5 kg) joukkoon.

Luonnonvaraisena Intian vuoristoalueilla kasvava Sapindus mukorossi -puu kuuluu saippuamarjakasvien heimoon. Puun kukista kehittyvät hedelmät ovat pieniä ja pyöreitä luumarjoja (kuten kirsikat). Ne eivät nimityksestään huolimatta siis ole pähkinöitä, ja näin ollen soveltuvat pähkinäallergikoiden käyttöön. Pesupähkinöitä ei voida käyttää ravinnoksi, mutta niiden kuoret sisältävät 15% saponiinia, luonnollista puhdistusainetta.

Pesupähkinäpuu sitoo maaperää ja suojaa siten eroosiolta. Pähkinöiden kerääminen ei vahingoita itse puuta millään tavalla. Niiden valmistus ei tuhlaa energiaa, sillä niitä ei tarvitse jalostaa juuri lainkaan. Kuivattujen hedelmien kuori murskataan koneellisesti. Tämän jälkeen siemenet poistetaan ja kuoret puhdistetaan käsityönä. Pesupähkinät hajoavat täysin luontoon.

Ainesosat: Sapindus mukorossi -pesupähkinä.

Valmistaja: Planet Pure, Itävalta